четвер, 21 січня 2021 р.

Як телеканал «1+1» розповсюджує байки про субсидії. І блокує на своїх сторінках тих, хто намагається донести правду



Перед Новим роком, 28 грудня 2020 року, на телепередачу «Сніданок з 1+1» було запрошено міністра соціальної політики України Марину Лазебна. Де жінка не останньої значущості бреше на всю країну про зміни у виплаті субсидій в 2021 році.

А саме про те, що нібито тим у кого родичі працюють за кордоном, але прописані в Україні, субсидії видаватимуть без справок і декларування з місця роботи. За словами Марини Лазебної достатньо, щоб лише сусіди засвідчили, що людина на даний час у приміщенні не проживає.

Телеведучий Руслан Сенічкін запитав у міністра, коли людям подавати документи? На що вона сказала, що вже зараз можна. Бо вже проголосували за це. Де і хто голосував, невідомо. Може уві сні Лазебної?

Але все ж таки після новорічних святкувань, я вирішила подзвонити в Мелітопольский соцзахист і запитати про ці зміни. На що мені почали читати документ, який на днях надіслав їм саме цей міністр з телепередачі «Сніданок з 1+1». Де говориться, що насправді змін ніяких немає, все лишається, як і раніше. Потрібна довідка з місця роботи іншої країни. Але найцікавіше те, що вони і самі не знають, в якому органі брати цю довідку, і якого формату вона має бути.

І коли я у соцзахисті сказала, що міністр Марина Лазебна говорила інакше. Мені сказали, що також шоковані, і що в них на руках документ цього ж міністра, в якому говориться про протилежне її слів з телепередачі.

Чесно кажучи, не розумію, як можна так брехати. І до речі, це вже не перший міністр з байками про субсидії на "Сніданку з 1+1" від команди Зеленського. У нас при владі чи самі гумористи, жартівники і клоуни?

Ну добре, така в нас влада часто-густо бреше. Але ж ви журналісти «1+1», маєте стояти на стражі і не дозволяти владі людей обманювати. Після випуску чому не перевірили достовірність висвітленої вами інформації? Чому не запитали у Лазебної де насправді правда? І чому не дали знати про це все своїм глядачам?

Чи ви вважаєте, що в часи, коли в країні бушують протести через підвищені тарифи на комунальні послуги, це не така вже і важлива інформація?

А не зробили ви цього, бо, на жаль, ваш обов’язок не допомагати народові, як насправді має бути в журналістиці. А годувати їх кожного дня сенсаціями, емоціями і шокуючою інформацією. І байдуже, чи є від цього якась користь, чи шкода. Чи правда то, чи брехня. Головне, вчасно нагодувати.

І замість того, щоб якось виправдатися після брехні на вашому ефірі. Ви блокуєте на своїй сторінці Інстаграму «Сніданок з 1+1» тих, хто намагається висвітлити правду. Після моїх двох коментарів на цю тему, спочатку зробили так, щоб я не бачила дописів від телепередачі, а потім, щоб взагалі не могла знайти їх у пошуковій системі. Замовчуючи і приховуючи правду, телеканал стає співучасником брехні від влади.

Звичайно, що я не буду переживати через те, що мене заблокували, бо і так їх не дивилася.

Але цікаво скільки таких, як я – заблокованих. Які побачили брехню. І скільки там не перевіреного обману, не відомо. Тож робіть висновки і не вірте всьому, що вам говорять. ЗМІ, на жаль, це не завжди лише правда. Зараз журналісти більше працюють на ваші емоції, ніж на правду. Інформація подається для споживання. «Поїв» і забув.

Розмову з міністром про зміни у виплаті субсидії, можна подивитися на каналі YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=Oo9MYwSJL5E&t=30s



Немає коментарів:

Дописати коментар