пʼятницю, 12 жовтня 2018 р.

Радіо Аристократи


Нескінченний всесвіт якісної музики.

Радіостанція «Аристократи» – це музика для душі з душею. Яка допомагає винирнути зі сну вічної метушні.

Створена у лютому 2014 року в Києві радіоведучими Ярославом Лодигіним, Валерією Чачибая та Данилом Хомутовським.

З цим цікавим музичним всесвітом познайомив мене редактор українського видання. Його ім'я, на жаль, не пам'ятаю, бо матеріал був вилучений. У матеріалі він аналізував розвиток ЗМІ в Україні. І добрим словом згадував радіостанції «Аристократи» і «Пюре».

Дуже шкода, але радіо «Пюре» вже припинило свою роботу. Хоча також встигло завоювати мою довіру.

Але на відміну від «Пюре» радіо «Аристократи» впевнено йде вперед і має неабиякий розвиток. Це прогресивне радіо активно транслюється на Фейсбуці зі стрімами, має свою сторінку в Інстаграмі, офіційний сайт, та Youtube-канал.


Як почала його слухати? Чесно кажучи вже дуже давно не слухаю наші радіостанції. Не беручи до уваги примусового прослуховування у міському транспорті. Бо така кількість реклам, яка завжди вмикається гучніше ніж музика, тільки псує нерви. А завжди хотілося просто музики, інколи, щоб звучала фоново, інколи розслабляючі, а інколи для піднесення духу.

Засновники і ведучі радіо «Аристократи» приділяють дуже багато уваги саме музиці, а не рекламі. Реклама тут тільки музичного характеру і та дуже в мізерній кількості. Але окрім розважального напрямку радіо виконує функції виховні, естетичні, просвітницько-педагогичні та інформативні.

Спочатку це радіо розглядала лише, як розважального напрямку. Але одного дня потрапила на «Ранкове шоу» від засновників радіо «Аристократи», яке виходить по будням. І його ведучі мене захопили. Це перш за все особистості, які ведуть між собою розмову дуже невимушено і щиро. І завжди чимось цікавим діляться зі слухачами.

Пізніше займаючись господарськими справами, включила фоново радіо і почула передачу «Цивілізація» з Іваном Яковином. І в прямому сенсі застигла від здивування. Такого я ніде і ніколи не чула. Це погляд на політичну ситуацію в світі під дуже незвичним кутом. Іван у той день розширив мою свідомість. Те що я чуло до цього про політику, це звичайні поверхові судження. А тут вже була глибина!

Далі моє знайомство відбулося з програмою «Музика Даші Коломієць». Даша Коломієць – це телеведуча, драйвова зірка київських танцполів і мандрівниця. Вона відкриває слухачу нову і якісну музику. Деяку з них вона почула подорожуючи іншими країнами. І слухаючи її нібито сам подорожуєш. Щось свіже і цікаве ви тут точно знайдете. 

А також встигла познайомитись з передачею Олексія Коганома «Jazz Time». Олексій Коганом – це відомий джазмен, який знайомить з історією джаза і історіями його виконавців. Якось давно вже хотіла по справжньому закохатися в джаз. Бо знала, що він прекрасний. Але завжди було щось не те, що треба. А саме Олексій Коганом відкрив його для мене таким, яким я його уявляла. Відчувається, що людина сама кайфує від того, що дає слухачу. Бо все дуже смачно і якісно.

Окрім цих передач є багато інших на радіо «Аристократи». Музична програма «The Selector» від однієї з засновників радіо «Аристократи» Валерії Чачибая, яка знайомить з якісною британською музикою. Радіобесіди з цікавими особистостями на соціально-політичні і психологічні теми. Та інші не менш цікаві програми. 

Які розширяють свідомість і кругозір не тільки музичного світу, а і загального світу. Показують, який він великий, різноманітний і неосяжний.

І як бонус на сайті радіо «Аристократи» є розділи «Плейлист», де можна знайти назву вподобаної музичної композиції, та «Подкасти» - записи передач.

Окрім цього радіостанція влаштовує відкриті ефіри, радіоконцерти і вечірки. А також створили школу радіоведучих.

Тож з любов'ю раджу радіо «Аристократи» до прослуховування.

Немає коментарів:

Дописати коментар