четвер, 28 березня 2019 р.

Президентські вибори. Найбільше здивування і розчарування


Перед початком передвиборчої кампанії, була впевнена, що діючий Президент України не наважиться висунути свою кандидатуру. Бо так знищувати свій народ, а потім думати про подовження цієї душегубки, може тільки аморально і безпринципна людина. Тож я заспокоювала себе лише тим, що цей ад триватиме вже не довго.

Але ні, він все ж таки знову висунув свою кандидатуру на пост Президента України. Та я і тут була спокійна. Бо думала, що Петро Олексійович це зробив вже за звичкою. Ну, думаю, хай наостанок побавиться.

І коли мені стурбована подруга почала дзвонити і казати, чи бачила я скільки людей в Інтернеті підтримують Порошенка. Я її заспокоювала і казала, що то все проплачені люди. Це така в нього агітаційна програма.

Але коли я почала бачити у своїй стрічці друзів Фейсбуку підтримку в бік Порошенка. То нібито потрапила під холодний душ. Кожен пост такого напрямку, це для мене був і є шоком!

Я завжди вважала і досі так думаю, що кожен має право на свою особисту думку. І в мене не той характер, щоб когось блокувати, або видаляти чи ненавидіти за протилежний мені погляд. Я можу його не поділяти. Але я розумію, що у кожного свій шлях у розвитку. Хоча мені і боляче, що люди не бачать всієї дійсності. Але так вже склалось.

Більшість дивиться на світ лише зі свого вікна і навкруги себе. І поки його погляд милується і насолоджується, він задоволений. І байдуже, що бачить з вінка його сусід, йому ж добре. Це і головне.

Я все думала, хто ці люди, які підтримують нинішню владу. А потім зрозуміла, що це і є ті люди, які милуються тільки своїм видом з вікна.

Але знаєте, мені політика нинішньої влади нагадує гру у Лотерею. Якщо сьогодні тобі пощастило і ти витягнув виграшний квиток, то завтра може бути фіга. Але ця фіга може тривати ще п'ять років. І це треба розуміти і пам'ятати.

Дуже рада тому, що серед моїх близьких людей немає жодного, хто підтримує Петра Олексійовича. Але знайшовся далекий знайомий, який все ж таки на його стороні. І його аргументація була така, що люди стали жити краще. Він зайшов до ресторану, а там люду тьма. Тож він і вирішив, що всі тепер ходять по ресторанам. Він не пішов до хати, де бабця ледь тягне до іншої пенсії, або де молодь ледве зводить кінці з кінцями. Він вирішив перевірити рівень життя в ресторані. І смішно, і сумно. Але це все той самий випадок, коли людина поглядає тільки навкруги себе, а щось далі вже не бачить.

Влучно сказав про таких людей, які втрачають реальність, радіожурналіст Максим Гардус: «По опитуванню тільки 10% людей вважають, що за 12 місяців економічне становище покращилось. 60% відчули погіршення. І коли людина вважає, що ніякого зубожіння немає, тоді вона втрачає критичне сприйняття. Погано втрачати зв'язок з реальністю. Бо тоді робляться неадекватні прогнози і реальність дивує. І це може закінчитися тим, що люди яким не дісталося тістечко потягнуть Марію-Антуанетту на гільйотину.»

А реальність у цих 60% така, що вони не потрапили у той відсоток «субсидійної лотереї», яку розіграли зі своїм народом Гройсман з Порошенко. І тепер ця «лотерея» з'їдає весь бюджет звичайного українця.

Візьмемо для прикладу пенсіонера, який отримує 1537 грн. З цих грошей він повинен оплатити за 2-х кімнатну квартиру: тепло- 1200 грн., світло- 180 грн., вода- 150 грн., квартплата - 112 грн., кабельне телебачення- 135 грн., сміття- 31 грн., газ- 50 грн., міський телефон – 67 грн, мобільний зв'язок- 50 грн. Загалом виходить – 1975 грн.! А дохід – 1537 грн., це мінімальна пенсія пенсіонера. Ви запитаєте, чому йому не дали субсидію? На початку цієї «чудової» реформи давали, але потім написали новий закон, і через те, що його донька або син з ним не проживають, але прописані в квартирі, йому відмовили в субсидії. А як ви запитаєте такі люди живуть? Вони платять за комунальні послуги частинами, а інше відкладається на борг. Бо краще мати борг ніж голодувати.

А як живе наша молодь? А вона просто втікає від космічних тарифів і низьких заробітних плат в інші країни. Бо навіть з субсидією молодій родині вистачає грошей тільки на їжу. Петро ж для нас так старався вибити безвізовий режим, мабуть для того, щоб всі втекли, світ за очі, від такого руйнівного життя. А мали ж радіти безвізу і їздити родинами відпочивати. А натомість родини розірвані, українці розкидані по світу, а душі наші спустошені тугою за рідним.

Покращення, це коли родини великі та заможні. І їм не треба втікати зі свого дому.

І пам'ятайте, якщо ви сьогодні витягнули виграшний квиток. То не обов'язково, що вам і завтра пощастить. Бо в країні де влада не тримає слова, ви і всі ми, це просто частина великої гри. Що нам там обіцяв нинішній Президент в 2014 році? Мінімальну заробітну плату українцям, як на заводі «ROSHEN» 10000 грн., та завершення АТО протягом кількох годин. Це перше, що з усього згадалося. І на жаль, все це виявилось лише гарною казкою на ніч.

Тож якщо ви і досі довіряєте такій людині, то це ваш вибір. Але і поважайте вибір тих людей, яких цей самий Петро Олексійович просто знищив.

Немає коментарів:

Дописати коментар