вівторок, 28 листопада 2017 р.

«Жити стало краще, жити стало веселіше». Пенсійна реформа пана Гройсмана в дії


В Україні все як завжди. Гучні промови і забарвлені яскравими фарбами фрази. А реальністіь наша - це порожнеча і стіна, яка відділяє політиків від соціума.

Останні два місяці українські пенсіонери жили, як на голках. Тільки і обговорювали між собою нібито нову пенсійну реформу. Ні, ну реформа може і нова, але жити по-новому стали одиниці. Тож поки що, ми спостерігаємо лише замилювання очей. А більшість і далі ледь зводить кінці з кінцями.

А яка реальність наших «реформаторів»? Читаймо нижче.



Пані Марія, яка має стажу 35 років отримала підвищення на 230 грн. І зараз має мінімальну пенсію 1480 грн. А пані Тетяна, яка відпрацювала лише 15 років має підвищення на 430 грн. Зараз її пенсія складає 1370 грн.

Різниця у грошах між цими пенсіонерками – 135 грн. А різниця стажу 20 років. Виходить, що у нас 20 років вартує 135 грн. Поки пані Тетяна сиділа вдома, пані Марія протягом 20-ти років сплачувала податки у пенсійний фонд, щоб зараз мати 135 грн.

Питання, нащо було працювати так багато, коли різниця у грошах така мізерна?

І це така в нас соціальна справедливість. Про яку так гучно зазначено Урядом пана Гройсмана.
Але є і взагалі дуже цікава різниця у підвищеннях. Пенсії підняли від 1 грн. до 3000 грн. Як стверджує наш Уряд, така різниця склалася в результаті нарахованої заробітної плати пенсіонера.

Тож справедливості як раніше не було, коли людина працюючи на фізично важкій роботі жила на мізерні кошти, так і зараз.

Тільки тепер ще порівняли людей.Той, хто важко пропрацював більшість свого життя, має жити так само, як той хто не дуже старався віддавати себе роботі.

Нещодавно з приводу цієї реформи було опитування серед наших земляків з-за кордону на телеканалі 1+1. Де вони розповідали, що з жахом уявляють повернення до дому. Бо не знають, як можна жити і лікуватися за 1500 грн.

Добре, коли є у пенсіонерів ті хто можуть їм допомогти. А є і такі, що лишаються сам на сам зі своєю бідністю. І як вони живуть, повірте, я бачила. Але це вже інша тема, може колись про це напишу.

А ще колись на ТБ була цікава передача, де політики, один чи три дні жили, як звичайні люди. Не думаю, що це дуже сильно щось змінило. Але це була непогана спроба. І було б добре запровадити таку схему у реальному житті. Щоб кожен політик хоча б раз на рік жив цілий місяць на 1500 грн.

Хто знає, може б тоді щось змінилося.
А поки надіємось, що нова влада змінить ганебну пенсійну реформу.



Немає коментарів:

Дописати коментар