понеділок, 29 червня 2020 р.

Свято Конституції має інакше сприйняття, коли притискають вже твої права



Із державних свят завжди ближче по духу було – свято Незалежності України. А свято Конституції не дуже розумілось. Бо вважала, що немає ніякого сенсу від того, що все одно порушується.

Але цього року, як ніколи зрозуміла наскільки Конституція для нас важлива, і наскільки потрібна. Бо притиснули людей вже так, що дужче нікуди. Та як би там не було, ми маємо нашу Конституцію не тільки знати, а і захищати, бо вона захищає нас.

Шкода, що цього не розуміє нинішній Президент України. Вітає всіх зі святом Конституції, але чи читав він її так і не зрозуміло. Бо поки складається враження, що і в очі не бачив.

Але ж Зеленський, це нібито людина, яка вийшла з народу. Так само, як і всі ми висміював колись політику і владу. Бачив вже брехунів і їх знущання. А що сам? Сумно, що так не щастить українському народу з його слугами. Які збираючись на трон відчувають себе панами. А всі інші для них – це лише холопи.

Хоча саме Президент є гарантом Конституції. І він гарантує всім нам дотримання її прав і законів. Але натомість обтирає об неї свої черевики, і таким чином обтирає їх і об нас.

А що із себе представляє людина без прав? «Людина без прав і свобод – це раб» - Сергій Гула.

На жаль, саме зараз ми і є рабами, бо чемно слухаємось, коли попирають наші права.

Але маю надію, що вільний український дух, який народжений серед степів, все одно прорветься через накинуті кайдани.

Тож читаймо Конституцію і захищаємо свої права. Нижче зазначу статті Конституції, які були порушенні під час встановлення нібито карантину. Який встановлений був незаконно. Бо насправді карантин має відповідати Конституції України.

Стаття 19.
Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством.
Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Але чомусь влада України і місцева влада, думає, що вона має право порушувати ці закони і права.

Стаття 27.
Кожна людина має невід'ємне право на життя.
Ніхто не може бути свавільно позбавлений життя. Обов'язок держави — захищати життя людини. Кожен має право захищати своє життя і здоров’я, життя і здоров’я інших людей від протиправних посягань.

Тож, кожен громадянин України, має право захищати своє життя і здоров’я так як він вважає за потрібним. Бо держава, на жаль, цим займатися не думає. І якщо людина вважає, що носіння маски є для нього шкідливим, то має на це право. Бо той хто, це носіння масок придумав, не подумав про людей, які мають якісь фізичні вади здоров’я. І закриття рота і носа для них є шкідливим.

Стаття 28.
Кожен має право на повагу до його гідності.
Ніхто не може бути підданий катуванню, жорстокому, нелюдському або такому, що принижує його гідність, поводженню чи покаранню.
Жодна людина без її вільної згоди не може бути піддана медичним, науковим чи іншим дослідам.

Людина, яка не порушила права і закони України не може бути покараною. А зобов’язання носіння масок Конституцією України не передбачено. Натомість, це втручання в свободу вибору і в особисте здоров’є людини. Будь-яке медичне втручання без згоди людини є незаконним. І оці всі міряння температури – це також є примусове медичне втручання.

Стаття 21.
Усі люди є вільні і рівні у своїй гідності та правах. Права і свободи людини є невідчужуваними та непорушними.

Стаття 22.
Права і свободи людини і громадянина, закріплені цією Конституцією, не є вичерпними.
Конституційні права і свободи гарантуються і не можуть бути скасовані.
При прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод.

Але наше «панство» вирішило, що їм можна все. Але насправді, якщо захотіти, то кожен буде відповідати у суді, за порушення прав і свобод громадян України.

Стаття 33.
Кожному, хто на законних підставах перебуває на території України, гарантується свобода пересування, вільний вибір місця проживання, право вільно залишати територію України, за винятком обмежень, які встановлюються законом.
Громадянин України не може бути позбавлений права в будь-який час повернутися в Україну.

Ніхто не може вам вказувати, як пересуватися територією України. Конституція дає вам право вільного пересування.

Стаття 42.
Кожен має право на підприємницьку діяльність, яка не заборонена законом.

Тож ви маєте право працювати і під час карантину, бо Конституція захищає це право. Тому не бійтеся відстоювати свої права!

Стаття 43.
Кожен має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає або на яку вільно погоджується.

Стаття 64.
Конституційні права і свободи людини і громадянина не можуть бути обмежені, крім випадків, передбачених Конституцією України.
В умовах воєнного або надзвичайного стану можуть встановлюватися окремі обмеження прав і свобод із зазначенням строку дії цих обмежень. Не можуть бути обмежені права і свободи, передбачені статтями 24, 25, 27, 28, 29, 40, 47, 51, 52, 55, 56, 57, 58, 5 9, 60, 61, 62, 63 цієї Конституції.

Як всі вже знають, у нас не було встановлено ані воєнного, ані надзвичайного стану. Тому ніхто немає право порушувати Основний Закон України – Конституцію.
Тож читаймо Конституцію і захищаємо себе та свою гідність і право на вільне і щасливе життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар