четвер, 16 квітня 2020 р.

Живимо нібито в ілюзорному світі



Страшні речі відбуваються. Дивні речі відбуваються. Що це? Великий експеримент над людьми, чи це так привчають нас до закритого життя в онлайні? Ми можемо лише здогадуватись.

Довго мовчала і нічого про це не писала. Бо що можна писати, коли сам не розумієш, що відбувається.

Спочатку в мене, мабуть як і в багатьох, був просто страх і паніка. Я не розуміла, що коїться.

Але більший страх, мабуть, був не через сам вірус. А через те як все нагнітається владою і ЗМІ. Те як нас постійно тримають в страху і залякані.

Ні, ну звичайно, що я нормально людина і інстинкт самозбереження в мені присутній і звичайно, що за своє здоров’я також переживала і боялась. Бо вплив був дуже технічний.

Але більше мене обурювало, як вони з цим всім нібито борються… Паніка – це не боротьба! Це деструктив і психологічне знищення! Психологічне здоров’я людини повністю поєднане з фізичним самопочуттям. А що ж робить вище зазначена влада? Де ж психологічний захист населення? Ви ж всіх морально знищуєте!

І так Лукашенко в ситуації, яка склалася в цілому світі поводиться дуже гідно. Він своїх людей заспокоює. А це дуже важливо. Бо всі ж знають, що для хворої людини найкращі ліки, це позитив і гарний настрій. А що робить наша влада на чолі зі ЗМІ? Вона заганяє¸ як хворих, так і здорових під каток страху. Страх = хвороба.

Ці всі закриття магазинів, ці всі сиди вдома з усіх коробок, ці всі реклами повчальні, як мити руки – на день по нескінченну кількість разів. А то люди дурні і не знають, як мити руки! Нащо це нагнітання! Це що зомбування вже, чи як? Бо повторення одної і тої самої інформації в психології вважається маніпулювання.

У країнах Європи, як працювали всі магазини, так і працюють. А Україна має тільки їсти і спати. Нащо цей деструктив, нащо людей заганяти в такі незвичні для них рамки? Чому не зробити це м'яко і безболісно? Якщо ви вже так цього хочете, на всяк випадок захистити населення.

Чому не залишити всі магазини відкритими і просто не робити натовпи в них? Ви ж на початку розклеювали реклами, що цей вірус у повітрі не літає, що на вулиці можна вільно пересуватися. А тепер примушуєте всіх сидіти вдома і виходити лише в масках. Хоча по всій Європі ніхто не примушує одягати маски, це лише на добровільний основі. Та це і не законно примушувати здорову людину одягати маску.

Все має бути на добровільній основі. Кожна людина вільна особистість. І ніхто немає право забороняти пересуватися вільно здоровій людині. Наші права і свободу захищає Конституція України - стаття 92. Ми ж не колонія і не плем'я дикунів, де навколо самі раби, а володіє всіма один вождь.

Кожна людина вже знає ризик і вона має право сама вирішувати, як їй вчиняти зі своїм життям. І ніхто немає право штрафувати за це людину.

Бог всіх створив вільними і рівноправними.

А те що хворі люди з респіраторним захворюванням розгулюють серед людей. Так це проблема нашого менталітету. А що ж ви хотіли. Якщо у вас в генах закладено, наковтатися пігулок і йти працювати, або йти в гості. Так завжди було. І чому інші від того мають страждати і закриватися по хатах? Мене на минулій роботі ненавиділи, коли я застудившись йшла на лікарняний. Коли виходила, мені казали, що невже було так погано, що не могла вийти на роботу. Я відповідала прямо – що ні, просто хотіла ще побути на курорті. Бо вони ж самі наковтаються пігулок і ходять серед людей кашляють і чхають.

А зараз всі дисципліновано ходять в масках. Бо залякані. Здорові, але залякані.

Ви просто завжди не ходіть хворі серед людей. А не тільки зараз. І тоді все буде добре.

Ще хотілося сказати про новини на телеканалі 1+1, вчора навмисно їх подивилась. Це було не легко, кілька разів вставала, але потім сідала і примушувала себе все ж таки додивитися. Тож їх політика: захворіло стільки, померло стільки, чекаємо піку. А де статистика по хворобам з грипу, пневмонії і інших респіраторних захворювань? Чому не порівнюєте з коронавірусом?

Потім вони розказують про закриття Івано-Франківська до понеділка, як там все погано. Далі перед Пасхою вони говорять, що захворіли священнослужителі, серед яких кілька померло. Потім мимохідь, що церква не вважає, що це були смерті від вірусу. Але вони доказують протилежне. А ще говорять що буде пік захворювань вже на 20 квітня. Дата піку в них постійно зміщується, все чекають того піку. Все лякають людей. Мабуть вони екстрасенси. Але якісь погані. І думайте самі чому вони так активно говорять вам про захворювання в церквах перед церковним святом. Щоб ви сиділи вдома і боялися.

Далі вони подають приклад, що буде з людиною, яка не довіряє тому, що вони пропагують. Згадуючи власника ринку із Запоріжжя, який нікого не слухав, не вірив, а потім захворів на цей вірус і помер. Тож їх погрозу, думаю, всі зрозуміли і урок засвоїли.

Але ж чому в них хворіють майже тільки відомі люди, то депутати, то зірки, то багатії? Ну скажете ви, що то просто вони відомі тому про них і говорять. Але ж це також влучний вплив, за відомими людьми всі слідкують, всі їх знають, тому довіра буде майже 100%, попадання у підсвідомість миттєва.

І чому в жодній країні ніхто не каже про безхатників? Вони не хворіють? Вони ж також відомі, всі їх бачать, всі їх знають, принаймні в обличчя. Дивлюсь, ходять брудні і щасливі, їдять зі смітника рибу, ділять її на всіх брудними руками, а потім дістають з того ж смітника не допиту пляшку з водою і запивають. І опісля спокійно гуляють і не кашляють і не чхають. Але ж вірус мав скосити їх першими, вони постійно на вулиці серед нього, не миються, брудні, живі – сприятливе середовище для вірусу.

Але про це чомусь не вигідно казати.

За планом в новинах залякування і страх.

Але все ж таки у новинах 1+1 був "позитив". Ну принаймні так сказала телеведуча Наталія Мосейчук, аж посміхнулася. Це коли вона говорила про тести з експертом. Вона спитала, чому говорять, що тести не завжди вірно показують. Експерт сказав, що то людська похибка може бути, може не правильно взяли, може не правильно зберігали аналіз. Коротше кажучи, умовно назвав медпрацівників неосвіченими.

Виявляється, що захворіла родина на коронавірус, але тест показав позитивний результат у сина, а в батька негативний. Хоча всі хворіють однаково. 

То в них безсимптомно людина хворіє, то хворіє вся родина, а тест позитивний показує лише у одного члена родини. Що ж то за тести такі? Що вони там дивляться, і як перевіряють? Це взагалі для мене мегафантастика, як людина безсимптомно носить в собі страшний вірус, і його не відчуває. То може він і не такий страшний? І може це взагалі не вірус? Короче кажучи – живимо в ілюзорному світі.

Тож з чого раділа Мосейчук? Вона спитала, чи вистачить тестів на всіх, коли буде пік захворювань? Експерт відповів, що вистачить. То Мосейчук посміхнулась і сказала – яка гарна новина, ви нас заспокоїли. Розумієте, вона чекає піку, а не полегшення ситуації. Радіє тестам, які не лікують. І від яких як бачимо не так вже і багато користі.

Найбільше в цій ситуації мені шкода людей. І себе шкода. Дуже шкода, що всіх нас увігнали в таке незрозуміле і несприятливе для нормального існування середовище. Намагаються з нас зробити якусь колонію. Де треба питати, куди піти і коли піти.

Я розумію людей, які налякано ходять всюди в масках, їх залякали. Хоча лікарі кажуть, що цього не треба робити на вулиці, це шкідливо. Бо треба дихати свіжим повітрям. Але ж так не говорять в ЗМІ. А люди звикли їм довіряти. Завжди вважалося, що якщо в ЗМІ не говорили про якусь ситуацію, то вважай її не існувало. Тому і кажуть, що масові комунікації це четверта влада.

Як ЗМІ впливають на людей? Емоційна картинка – це вільний шлях до підсвідомості людини. Така інформація б'є відразу по почуттях. А відомо, що якщо задіюються почуття, то цензура психіки вже не може робити свій вплив в повній мірі, тому те, що стосується почуттів, емоцій, ламає захист психіки і така інформація взагалі відразу проходить в підсвідомість.

Звичайно, що я в ніякому разі не закликаю не захищатися. Захищати себе на всяк випадок треба, але без фанатизму. І тільки ви маєте право вирішувати, як вам це робити. Відчуваєте страх, робіть все, щоб себе заспокоїти.

І я не можу стверджувати, що 100% цього вірусу не існує. Я ж звичайна людина, не екстрасенс і не лікар.

Але треба бачити і інший бік цієї ситуації. Наприклад є лікарі, які говорять, що насправді вони не бачать цієї пандемії. Для прикладу лікар з Іспанії Юрій Курнат, який є громадянином України, і вже багато років працює в Іспанії, то він показує пусту лікарню, розказує про пусті госпіталі. Показує на своїй сторінці в Фейсбуці документ на якому вказано, що їх лікарям рекомендують при виїзді на смерть без розтину літніх людей, на дому писати підозра або можливість коронавірусу в першій графі – основна причина смерті. Також багато вірусологів говорять, що це не пандемія, бо немає такого відсотка захворювань, щоб так говорити. А ще український лікар Василь Чайка дивиться на цю ситуації зовсім під іншим кутом. Говорячи, що саме паніка і страх спричиняє захворювання легенів, бо це нормальна захисна реакція організму. І щось в цьому також може бути. Бо мабуть кожен помічав, що поганий настрій і стреси впливають на фізичний стан організму.

Дуже багато є протилежної і альтернативної інформації, але чомусь цей бік на ТБ не показують. Чому? Ви ж маєте висвітлювати інформацію з усіх боків.

Тож як захистити себе від негативного впливу і маніпулювання.
Захистити психіку можуть архетипи. Архетип – це позитивні асоціації. Вони формуються через планомірне надходження будь-якої інформації, причому найчастіше формуються в дитинстві або юності.

Вони дають можливість адекватно оцінювати будь-яку інформацію з зовнішнього світу.

Якщо простими словами, то треба наповнювати себе позитивною інформацією.

Бережіть себе і своїх рідних. І будьте здорові!

Немає коментарів:

Дописати коментар